ГоловнаСуспільствоЖиття

Затриманого в "Борисполі" члена "Правого сектору" підозрюють у викраденнях людей

Слідче управління Нацполіції в Донецькій області проводить досудове розслідування

Затриманого в "Борисполі" члена "Правого сектору" підозрюють у викраденнях людей
Фото: facebook.com/VadyslavDobosh

Затриманого в ніч проти 17 березня в аеропорту "Бориспіль" члена "Правого сектору" Станіслава Корбаня (позивний "Барс"), який повернувся з Південної Кореї, де лікувався після отриманого біля Донецького аеропорту поранення, підозрюють у викраденнях людей, незаконному заволодінні транспортними засобами та розбійних нападах у складі озброєного угруповання.

"Поліція має докази причетності чоловіка до викрадення людей, незаконного заволодіння транспортними засобами та здійснення розбійних нападів у складі озброєної групи", - йдеться в повідомленні відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Слідче управління ГУНП у Донецькій області проводить досудове розслідування кримінальних правопорушень, кваліфікованих за ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 187, ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України.

Зауважують, що зазначені злочини були скоєні в період з липня 2014-го по березень 2015 року на території Донецької області групою людей у камуфляжній військовій формі, одним з яких і був затриманий.

"Ухиляючись від правосуддя, підозрюваний виїхав за межі України. У рамках досудового розслідування його оголосили в розшук. Поліція отримала дозвіл на його затримання і доставку в суд для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. 16 березня о 21:30 у міжнародному аеропорту "Бориспіль" м. Києва під час проходження контролю фігуранта затримали згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Під час спілкування з правоохоронними органами чоловік повідомив про погіршення стану здоров'я і був госпіталізований у медичний заклад. Слідчі дії відновлять, коли фігурант буде в змозі взяти в них участь за станом здоров'я", - сказано в повідомленні ГУНП у Донецькій області.

Адвокат Влад Добош у фейсбуці повідомив, що після двох тяжких поранень і численних травм, отриманих під час війни на сході, у Станіслава Корбаня серйозні проблеми із зором, серцево-судинною системою, мозковим кровообігом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram