ГоловнаСуспільствоВійна

Військові нарахували 56 обстрілів у зоні АТО в середу

У деяких випадках бійці відкривали вогонь у відповідь.

Військові нарахували 56 обстрілів у зоні АТО в середу
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі зафіксовано 56 обстрілів позицій українських військ. З них 35 - на Донецькому напрямку і 21 - на Маріупольському.

Після півночі активність супротивника значно зменшилася, повідомляє штаб АТО.

Бойовики активно використовують міномети всупереч Мінським угодами. Зокрема 20 мін терористи випустили по опорних пунктах сил АТО в Первомайському і таку саму кількість мін близько 18:00 по позиціях поблизу Зайцевого. Під неприцільним мінометним вогнем ворога опинилися укріплення в районі Невельського.

На Маріупольському напрямку під мінометний обстріл російських найманців потрапили опорні пункти військових біля Мар'їнки, Гнутового і Чермалика.

Терористи обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї позиції ЗСУ поблизу Мар'їнки, Зайцевого, Майорська, Новоселівки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Новгородського, а із зенітної установки вели вогонь поблизу Красногорівки.

Снайперський вогонь по українських підрозділах відкривали в районі Мар'їнки, Опитного і по шахті Бутівка.

У деяких випадках бійці сил АТО відкривали вогонь у відповідь з гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, за даними прес-центру штабу АТО, у вівторок бойовики 84 рази обстріляли позиції бійців антитерористичної операції на Донбасі, з них 69 разів - на Донецькому напрямку.

Президент Петро Порошенко побоюється відновлення активних бойових дій на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram