ГоловнаСуспільствоВійна

Сурков відвідав Донецьк 16 лютого

Помічник Путіна слухав звіти ватажків "ДНР"

Сурков відвідав Донецьк 16 лютого
Фото: nnm.ru

Помічник президента РФ Владислав Сурков у вівторок, 16 лютого, відвідав окупований бойовиками Донецьк.

Про це на брифінгу повідомив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук.

"16 лютого в місті Донецьк перебував помічник президента Російської Федерації Путіна - Владислав Сурков. Російська сторона старанно приховувала підготовку цього візиту. Під час візиту російський громадянин Владислав Сурков заслуховувала звіти від керівників місцевих "адміністрацій", він ознайомився з поточними особливостями суспільно-політичної, воєнно-політичної, гуманітарної ситуації в регіоні", - сказав він.

За його словами, також обговорювалася підготовка до виборів на окупованій території Донбасу.

Крім того, Сурков займався кадровими питаннями. "За нашими даними, під великою загрозою звільнення перебуває так званий міністр закордонних справ "ДНР" Кофман, а також керівник адміністрації глави "ДНР" Лещенко і виконувач обов'язків мера Дебальцевого", - сказав Ткачук.

За його словами, наприкінці січня Сурков проводив такий самий виїзд до Луганської області.

"Це доводить, що керівництво маріонеткових "республік" знаходиться під щільним контролем з боку російських політичних кіл", - сказав співробітник СБУ.

Нагадаємо, що Сурков вважається куратором "ДНР" та "ЛНР" у Кремлі. 15 лютого він провів зустріч у Калінінграді з заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд, на якій обговорювалося питання врегулювання конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram