ГоловнаСуспільствоВійна

НАТО сумнівається у виконанні Мінських домовленостей до кінця року

Представники Контактної групи закликають реалізувати хоча б обмін полоненими

НАТО сумнівається у виконанні Мінських домовленостей до кінця року
Филип Бридлав
Фото: EPA/UPG

Верховний головнокомандувач об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав вважає малоймовірним, що Росія виконає свої зобов'язання за Мінськими угодами до кінця цього року.

Про це він заявив на прес-конференції в Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Росія як і раніше підтримує своїх наближених на сході України. Дуже малоймовірно, що ми побачимо те, що необхідно за Мінськими угодами, до кінця року", - сказав Брідлав.

Він також зазначив, що Росія контролює те, що відбувається на лінії зіткнення в зоні проведення антитерористичної операції, і продовжує підтримувати сепаратистів.

"Ми бачили численні конвої, що прямують на Донбас. Їх називали гуманітарною підтримкою. Ми всі знаємо, що це некоректно", - додав Брідлав.

Прес-секретар Леоніда Кучми, який представляє Україну в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу, Дарка Оліфер також зазначає, що робота з мирних переговорів "йде непросто", і поки що немає підстав говорити про виконання Мінських угод до кінця цього року.

"Це і проблеми безпеки, і робота політичної підгрупи. І поки що в мене немає підстав говорити, що Мінські угоди будуть виконані цього року", - написала вона у Фейсбуку.

При цьому, за її словами, є пункт домовленостей, які можна реалізувати ще до кінця 2015 року, - це обмін полоненими.

"Я закликаю представників окремих районів Донецької та Луганської областей активізувати процес обміну заручниками, - в першу чергу звільнити важкопоранених людей, яким вкрай потрібна медична допомога", - додала вона.

Нагадаємо, термін Мінських угод, досягнутих у лютому, закінчується 31 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram