ГоловнаСуспільствоПодії

НЕК "Укренерго" перенесла термін закінчення ремонту опори ЛЕП

Роботу фахівців ускладнює розмоклий після злив ґрунт.

НЕК "Укренерго" перенесла термін закінчення ремонту опори ЛЕП
Фото: EPA/UPG

НЕК "Укренерго" перенесла термін закінчення ремонту опори ЛЕП, яка подає електрику в Крим.

Як йдеться в повідомленні підприємства, відновлювальні роботи має бути завершено 26 листопада, після чого на ЛЕП буде подано напругу.

Йдеться про ЛЕП "Каховка-Титан", яка забезпечує 40% потреб Криму в електроенергії. За даними "Укренерго", фахівці виконують закріплення відремонтованих опор, а також монтаж гірлянд ізоляторів ЛЕП. Компанія зазначає, що роботу фахівців ускладнює розмоклий після злив ґрунт.

Раніше в.о. голови "Укренерго" Всеволод Ковальчук заявляв, що ремонт опори лінії "Каховка-Титан" завершиться в середу, 25 листопада, і цього самого дня подачу електрики в Крим буде відновлено. Він також уточнював, що ремонт усіх пошкоджених ліній (всього було підірвано чотири опори) обійдеться приблизно в 3 млн гривень ($120 тис.).

Окупаційна влада Криму заявила, що близько 1 млн осіб у Криму залишаються без електроенергії. "На сьогодні немає електроенергії у 803 населених пунктах. Це понад 996 тис. осіб. Сумарна згенерована потужність становить 337 МВт. Дефіцит - 709 МВТ", - йдеться в повідомленні "МНС у Криму".

Нагадаємо, в окупований Крим електроенергія з континентальної частини України може надходити чотирма ЛЕП: 330 кВ "Мелітополь-Джанкой", 330 кВ "Каховка-Островська", 330 кВ "Каховка-Джанкой" і 220 кВ "Каховка-Титан". Усі вони вийшли з ладу в результаті підривів наприкінці минулого тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram