ГоловнаСуспільствоВійна

Загиблому в АТО ротному Тайфуну не поспішають присвоювати звання Героя України

Володимир Киян підірвався на фугасі у Луганській області

Загиблому в АТО ротному Тайфуну не поспішають присвоювати звання Героя України
Володимир Киян, позывной "Тайфун"
Фото: Юрий Касьянов

Командиру роти одного з батальйонів 80-ї бригади Володимиру Кияну (Тайфуну) не поспішають присвоювати звання Героя України, пише "Цензор".

Після похорону друзі і товариші по службі Володі обіцяли його родині, що подадуть заявку на присвоєння військовослужбовцю, якого вважали одним із кращих офіцерів АТО звання Героя України. Проте далі ніж штаб АТО документи поки що не втекли. На питання товаришів по службі, чому процес з нагородженням призупинився, у штабі прокоментували, що вони мають, кого нагороджувати.

"Після того, як загинув Вова, хлопці з бригади пообіцяли, що доб'ються для нього двох нагород: Герой України та "Орден за мужність". Комбриг 80-тки подав усі потрібні документи, і десь півтора місяця тому "Орден за мужність" дали в паперовому варіанті, а за фактом ні мені, ні мамі Вови його ще не передали. А ось чому не дають Героя України - не зрозуміло, а я не можу поїхати з маленькою дитиною в штаб, щоб розібратися, в чому справа", - розповіла виданню дружина Кияна Ольга.

"Мій чоловік заслужив цю нагороду. І тепер вона потрібна не мені, а Володіному синові. Зрозуміло, що, коли він підросте, і я, і Вовині побратими розповідатимуть Дані, яким був його батько. Він побачить школу, яку назвали на честь його тата. Але хотілося б, щоб Даня побачив і нагороди", - заявила вона.

Нагадаємо, Володимир Киян загинув через підрив на фугасі в Луганській області 3 вересня орієнтовно на тому самому місці, де 2 вересня розстріляли мобільну групу боротьби з контрабандою в зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram