ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція порушила справу у зв'язку з підривом ЛЕП у Крим

Підривникам загрожує до 10 років в'язниці.

Поліція порушила справу у зв'язку з підривом ЛЕП у Крим
Фото: twitter.com/HromadskeTV

Головне управління Національної поліції в Херсонській області порушило кримінальне провадження у зв'язку з підривом електроопор ліній електропередачі до Криму.

"Вчора, 21 листопада, в полі між смт Чаплинка та с. Нове Херсонської області сталися два підриви електроопор повітряних ліній 330 кВ "Каховка-Джанкой". Відомості про цю подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 194-1 (Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики) Кримінального кодексу України. За скоєння такого кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років", - сказано в повідомленні.

Крім того, порушено кримінальні провадження у зв'язку із сутичками учасників блокади Криму з правоохоронцями.

Повідомляють, що два співробітники поліції отримали тілесні ушкодження. Медики діагностували в одного правоохоронця колото-різане поранення тулуба, інший отримав закриту черепно-мозкову травму та забій тулуба. Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу. Такі дії карають обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Поряд із цим за заявою журналістки каналу "АТР" відомості про перешкоджання її законній професійній діяльності внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ст. 171 Кримінального кодексу України.

Також вирішується питання про порушення кримінального провадження за перешкоджання учасниками мітингу діяльності журналістів сайту "Херсонські вісті".

Нагадаємо, 22 листопада о 23:19 за Києвом дві лінії електропередачі "Каховська - Островська" і "Каховська - Джанкой" вийшли з ладу через підрив електроопор на адмінкордоні з Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram