ГоловнаСуспільствоВійна

Четверо військових загинули через підриви в Луганській області (оновлено)

Зафіксовано два різні випадки підривів.

Четверо військових загинули через підриви в Луганській області (оновлено)
Александр Мотузяник

За минулу добу внаслідок бойових дій Донбасі жоден український військовий не загинув, один боєць отримав поранення. Також двоє військовослужбовців ЗСУ загинули внаслідок підриву на міні. Це трапилося північніше від Бахмутської траси, поблизу селища Кримське Луганської області.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Оновлення. Мотузяник, відповідаючи на прохання журналіста прокоментувати інформацію про те, що вранці в неділю біля Станиці Луганської підірвалася на фугасі машина одного з розвідбатів, заявив: "Підтверджую цей факт - сьогодні вранці біля Станиці Луганської двоє наших військовослужбовців підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Один загинув на місці, другий помер дорогою до лікарні", - сказав він.

Таким чином, загальні втрати військових за вчора і сьогодні становлять четверо загиблих і один поранений.

Що стосується географії обстрілів, то в суботу на луганському напрямку противник уперше за тиждень порушив режим тиші. Поблизу міста Щастя пізно ввечері близько години з правого боку річки Сіверський Донець тривав обстріл позицій військових з гранатометів, а також із 82-мм міномета. Далі на лінії фронту аж до Світлодарська режим тиші дотримувався зразково.

На донецькому напрямку вчора двома гарячими точками залишалися північні околиці Горлівки, а також західні околиці Донецька. Бойові дії ведуться в основному в другій половині дня. Під час провокаційних обстрілів ворог застосовує стрілецьку зброю, а також гранатомети. Крім того, поблизу Мар'їнки і Красногорівки бойовики двічі застосовували міномети калібром 82 мм. Найбільшу кількість ворожих провокацій зафіксовано в Зайцевому, Мар'їнці і Пісках.

На маріупольському напрямку ворог виявляв активність поблизу селища Чермалик, один раз відкривши вогонь у бік позицій військових з лівого берега річки Кальміус.

У Широкиному противник здійснив кілька провокацій, застосувавши при цьому міномети калібром 82 мм, а також гранатомети.

Нагадаємо, що в п'ятницю троє українських військовослужбовців отримали поранення на Донбасі, загиблих не було. Україна була змушена закрити два КПП на лінії розмежування через посилення обстрілів з боку терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram