ГоловнаСуспільствоЖиття

У Полтавській області зафіксували спалах африканської чуми свиней

Ветеринари спалили 16 інфікованих туш

У Полтавській області зафіксували спалах африканської чуми свиней

У приватному домогосподарстві села Короваї Полтавської області зафіксовано спалах захворювання африканської чуми свиней.

Про це повідомляє офіційний сайт ДСНС області.

"22 жовтня о 16:00 у домогосподарстві гр. Н. стався падіж поголів'я свиней (з 16 голів загинуло 9 свиней). Відібрано патологоанатомічні матеріали і направлено на експертизу. Того ж дня за результатами дослідження патологічного (біологічного) матеріалу виявлено позитивний діагноз "африканська чума свиней". Решта сім свиней з підозрою на захворювання умертвили безкровним способом. Ветеринари спалили 16 інфікованих туш", - йдеться в повідомленні.

Крім того, було проведено засідання Гребінківської районної надзвичайної протиепізоотичної комісії, де ухвалено рішення про оголошення 3-кілометрової карантинної зони захисту на території села Короваї і 20-кілометрової зони нагляду.

"Силами Короваєвської сільської ради, проводиться облаштування карантинної зони двома ветеринарно-міліцейськими постами", - повідомили у ДСНС.

Нагадаємо, в серпні спалах АЧС було зафіксовано на свинофермі у Сумській області.

АЧС, або хвороба Монтгомері, - це вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається через прямий контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, під час переміщення людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я свиней, які захворіли, гине.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram