ГоловнаСуспільствоЖиття

Організатори #USAinUA назвали 10 причин відвідати фестиваль американської культури

Кожному знайдеться заняття до душі.

Організатори  #USAinUA назвали 10 причин відвідати фестиваль американської культури

Фестиваль американської культури в Києві, який відбудеться 15 і 16 серпня в ТРЦ «Атмосфера» на Столичному шосе, пропонує познайомитися з особливостями побуту американців: послухати джаз і кантрі, познайомитися з кухнею, станцювати рок-н-рол, відвідати виставку автографів знаменитостей.

Організатори називають 10 причин, через які обов'язково потрібно сходити на фестиваль.

1. Спробувати справжню американську їжу

Традиційна кухня США, незважаючи на поширену думку, не обмежується фастфудом. Вона - результат змішання багатьох культур, і все її різноманіття буде представлено в зоні фудкорту. Кращі американські ресторани і бари Києва приготують для гостей автентичні стейки, крильця і барбекю.

2 Послухати американську музику

США може справедливо називатися найбільш музичною країною світу, адже саме їм ми зобов'язані появою безлічі жанрів, зокрема і сучасної поп-музики. На головній сцені фестивалю протягом цілого дня музичні колективи гратимуть кантрі, рок-н-рол, джаз і рок, а завершить музичний блок діджей.

3. Навчитися танцювати бугі-вугі

Окрім музичних груп, на головній сцені фестивалю гостей очікують запальний рок-н-рол, "безбашений" бугі-вугі, задерикуватий чарльстон і свінг у виконанні київських танцювальних клубів. Для всіх охочих школи танців проведуть майстер-класи, а Elvis Dance-Club організовує вечірку стиляг.

4. Спробувати себе в чирлідингу

На фестивалі вперше в Україні пройде набір у першу професійну школу чирлідерів ReD Foxes. «Чирлідинг - невід'ємна частина спортивної американської культури, яка впевнено набирає обертів в Україні. Команда ReD Foxes успішно прославляє Україну на кращих світових аренах. Ми дуже пишаємося цим і хочемо познайомити гостей фестивалю з чирлідингом», - говорить президент Федерації «Чирлідерс» і засновниця олімпійської танцювальної команди ReD Foxes Олена Рожкова. "Лисички" подарують глядачам танцювальні номери, проведуть майстер-класи та зарахують найбільш активних у свої лави.

5. Відвідати виставку зіркових автографів

Унікальна приватна колекція автографів американських знаменитостей, серед яких Мерилін Монро, Елвіс Преслі, Джон Кеннеді, Чарлі Чаплін і Ернест Хемінгуей, буде відкрита для відвідування в галереї торгового центру. Окремим експонатом стане рукавичка Мохаммеда Алі з підписом великого спортсмена. А власник колекції Олександр Крилов розповість усім про тонкощі колекціонування автографів.

6. Подивитися на кастом-байки Harley Davidson

Harley Davidson - один з найбільш упізнаваних американських брендів і справжній символ байкерської культури. Легендарні мотоцикли в обробці від київської кастом-студії SMOLA choppers - custom garage чекають на всіх любителів мототехніки.

7. Узяти участь у конкурсі двійників Елвіса

16 серпня весь світ вшановує пам'ять короля рок-н-ролу. На честь цього в рамках фестивалю пройде конкурс двійників Елвіса Преслі. Узяти участь зможе кожен охочий - потрібно тільки підготувати костюм. Судді в особі самих глядачів будуть оцінювати візуальну схожість, манеру поведінки на сцені і харизму конкурсанта. Переможець отримає пам'ятний приз і, звичайно ж, шквал оплесків.

8. Дізнатися більше про США

Поповнити багаж знань і сховатися від спеки можна буде в галереї торгового центру: там на гостей чекають виступи досвідчених спікерів на різноманітні теми. Кожен обере цікавий напрямок і зможе відвідати лекцію та взяти участь у дискусіях.

9. Відвідати виставку ретро-автомобілів

Наймолодший учасник виставки - двадцятип'ятирічний Pontiac Firebird, а головний ветеран - Buick Century 1939 випуску. Крім легкових машин, будуть і представники військової автотехніки від клубу історичної реконструкції США.

10. Розважитися разом з дітьми

Для маленьких гостей фестивалю в прохолодному приміщенні проведуть майстер-класи з виготовлення індіанських амулетів та інших традиційних виробів. А любителі активного відпочинку відмінно проведуть час у розважальній зоні просто неба. Там вони зможуть пострибати на батутах, покататися на каруселях та інших атракціонах і навіть осідлати механічного бика.

Також на фестивалі # USAinUA можна познайомитися ще з однією чудовою традицією Сполучених Штатів. Чорна п'ятниця - неофіційне, але дуже популярне свято в США, коли магазини починають сезон знижок. 15-16 серпня магазини в Торговому центрі "Атмосфера" опустять ціни на 50, 70 і навіть 80%. А кінотеатр Multiplex запропонує спеціальні умови для відвідування кінопоказів.

Фестиваль #USAinUA відбудеться 15 і 16 серпня в ТРЦ «Атмосфера» на Столичному шосе, 103. Від метро «Видубичі» щогодини з 11 ранку і до 8 вечора вирушатиме безкоштовна маршрутка для відвідувачів. Назад до метро маршрутка ходитиме з 11:30 до 20:30 з тим самим інтервалом.

Вхід на подію для дорослих - 50 гривень (оплата на місці). Відвідування для дітей до 12 років - безкоштовне.

Докладно про фестиваль на Столичному шосе, 103 можна дізнатися на офіційній сторінці https://www.facebook.com/events/1457186044603765/1465197053802664/

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram