ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики готуються до наступу, - Генштаб

Розвідка повідомляє про пересування бронетехніки й особового складу бойовиків.

Бойовики готуються до наступу, - Генштаб
Владислав Селезнев
Фото: uacrisis.org

У Генштабі ЗСУ мають інформацію про концентрацію сил бойовиків біля передових позицій лінії розмежування з метою наступу на сили АТО.

Про це повідомив керівник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, пише "Українська правда".

За його словами, "бойовики на весь світ розповідають про те, що нібито українська армія збирається наступати на їхні позиції, але фактично до жодних заходів, пов'язаних з інженерними чи фортифікаційними роботами на своїх позиціях з метою оборони, вони не вдаються".

"Наша агентура повідомляє про те, що відбувається переміщення бронетехніки й особового складу бойовиків, і їхні приготування свідчать про те, що вони готуються не до оборони, а до наступальних дій. Ми цю ситуацію моніторимо і спокійно ставимося до неї в тому плані, що ми готові до будь-якого варіанта розвитку подій", - заявив Селезньов.

За його словами, сили ЗСУ готові повернути в будь-який момент на позиції відведену згідно з мінськими угодами техніку, як це було зроблено під час останньої атаки на Старогнатівку, де після попередження міжнародних партнерів почала працювати українська артилерія.

"Станом на 17:00 12 серпня, за словами Селезньова, було зафіксовано 63 обстріли. А динаміка дуже висока, причому основна кількість обстрілів відбувається поночі. Удень застосовують тільки стрілецьку зброю, гранатомети, а вночі активно застосовують 122-міліметрові та 152-міліметрові калібри і "Гради", - зазначив Селезньов.

Нагадаємо, раніше голова РНБО Олександр Турчинов заявив про формування активної оборони в зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram