ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони повідомило про захоплення ключових висот біля Старогнатівки

Сили АТО застосували артилерію.

Міноборони повідомило про захоплення ключових висот біля Старогнатівки
Фото: Макс Левин

Міністерство оборони повідомляє, що у зв'язку з атакою бойовиків у районі Старогнатівки сили АТО підвели артилерію, відкинули противника і захопили ключові висоти, які до цього контролювалися терористичними угрупованнями.

Як повідомляє сайт Міноборони, близько 03:25 після масованої артилерійської підготовки терористичні угруповання чисельністю до батальйонної тактичної групи за підтримки 10 танків і 10 бойових машин піхоти й іншої техніки перейшли в наступ на опорний пункт 72-ї окремої механізованої бригади в районі Старогнатівки.

Міністр оборони і начальник Генштабу доповіли про це Президентові України і сповістили представників ОБСЄ, після чого було вирішено вивести українську артилерію на певні рубежі.

"Завдяки проведеним заходам, рішучим і професійним діям військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади противника зупинили і відкинули на 2-3 кілометри. Наші підрозділи захопили ключові висоти, які до цього контролювали терористичні угруповання. Противникові завдано значних втрат і в живій силі, і в техніці. На жаль, під час 7 українських військовослужбовців отримали поранення", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, під час бою українські військові на деякий час зайняли село Новоласпу, проте не закріпилися в цьому населеному пункті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram