ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики здійснили 86 обстрілів на Донбасі

Ситуація в зоні АТО загострилася

За добу бойовики здійснили 86 обстрілів на Донбасі
Фото: warfiles.ru

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на сході України загострилася. За минулу добу бойовики здійснили 86 обстрілів позицій сил АТО і мирних населених пунктів.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Із 20:20 протягом півгодини терористи обстрілювали зі 152-міліметрової артилерії житлові квартали Авдіївки з боку Спартака. Зазначимо, що в Авдіївці живуть мирні громадяни. Одночасно з обстрілом самого міста бойовики били зі 152-міліметрових гаубиць по позиціях сил АТО.

Із Зайцевого, Гольмівського, Горлівки бойовики з 21:00 до опівночі вели масований обстріл наших позицій поблизу Миколаївки. Терористи застосовували 152-міліметрову артилерію, 120-міліметрові міномети, танки, стрілецьку зброю. З 21:45 зі 122-міліметрових гаубиць обстріляли позиції в районі Водяного.

Практично одночасно, з 23:30, зі 152-міліметрової артилерії і 120-міліметрових мінометів вели вогонь з Горлівки по наших позиціях поблизу Майорського і Першого Травня. З Веселої Гори - поблизу Щастя.

"Сьогодні, 27 липня, від опівночі до 6-ї ранку зафіксовано рекордну кількість порушень усіх Мінських домовленостей та угод з боку бойовиків. Окрім цього, терористи навмисно обстрілюють населені пункти, де ще живуть мирні люди", - йдеться в повідомленні.

О 1:00 зі 152-міліметрової артилерії обстріляли Світлодарськ. З 1:10 протягом півгодини в напрямку Веселої Гори з танка - Щастя. З 2:15 у напрямку Донецька і Спартака - Опитне. Майже до 5:00 по цьому селу стріляли з "Граду", 120-міліметрових мінометів і танків. Також із "Граду" о 2:30 - з боку Донецька, від 4:15 обстріляли позиції українських військових поблизу Водяного.

З 2:20 понад годину з "Градів", танків, 122-міліметрових гаубиць і 120-міліметрових мінометів обстрілювали наші позиції сил АТО біля Опитного.

Зі 152-міліметрової і 122-міліметровою артилерії, 120-міліметрових мінометів бандформування стріляли по Станиці Луганській, Майорському, Щастю, Первомайському, Миколаївці, Опитному, Пісках, Водяному, Гранітному, Старогнатівцях. З танків - поблизу Опитного і Красногорівки.

Нагадаємо, в неділю бойовики 35 разів обстріляли позиції сил АТО. Також відбулися три бойові сутички в районі Щастя Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram