ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві мітингували проти будівництва на території військової частини

Активісти пропонували СБУ зробити на цьому місці навчальний центр імені генерала Кульчицького.

У Голосіївському районі Києва, біля не діючої військової частини Е6133А, відбувся мітинг місцевих жителів проти будівництва житлового комплексу на території ВЧ. На акції були присутні кілька десятків активістів.

"Це режимний об'єкт, хоч ця військова частина і законсервована. Ми пропонували зробити на цьому місці навчальний центр імені генерала Кульчицького, офіційно звернулися до СБУ з цією пропозицією, але ніякої реакції не було. І ось буквально тиждень тому тут почали будівництво. Ми вважаємо, що зараз СБУ має не квартири собі будувати, а займатися питаннями безпеки країни. До того ж, тут ось Голосіївський ліс починається, вони вже й дерева почали вирубувати", - каже Арсеній Пушкаренко - активіст, голова Громадського об'єднання "Збережемо Голосієво".

Місцеві жителі вже підготували лист на ім'я голови СБУ Василя Грицака і почали збір підписів проти будівництва. За один день зібрано близько 100 підписів.

Уже по закінченню акції, коли активісти розійшлися, з'явилися представники забудовника, яким є "Домобудівна компанія №7".

"Замовником цього об'єкта є СБУ. На території цієї військової частини буде побудовано житловий комплекс на 327 квартир, які буде виділено бійцям АТО. Це соціальний, а не комерційний проект, квартири продаватися не будуть. А місцеві жителі просто не розібралися, що до чого, та й, до того ж, ми ось зараз приїхали поговорити з ними, а вони розійшлися". каже представник забудовника Олег Ченчик.

Ченчик запевняє, що всі документи є і вони в порядку, проте відмовився їх показати.

Загін поліції, який активісти викликали на місце подій, перевіривши документи, заявив, що проблем з ними немає. Під час мітингу будівництво тривало, зокрема, велися бурові роботи, і було знесено 5-6 дерев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram