ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в АТО п'ять військових отримали поранення

Загиблих серед сил АТО немає

За добу в АТО п'ять військових отримали поранення
Фото: www.facebook.com/uacrisis

За минулу добу в зоні проведення антитерористчної операції на Донбасі військовослужбовці не гинули, однак п'ять бійців отримали поранення.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що поранення всі бійці отримали на Донецькому напрямку.

Тенденцією останніх днів залишається посилення концентрації живої сили і важкої військової техніки супротивника на ключових ділянках фронту - мова йде, насамперед, про Вуглегірськ, північну частину Горлівки і західні райони Донецька. На цих рубежах оборони противник постійно здійснює збройні провокації. Водночас на інших ділянках лінії зіткнення ситуація залишається досить спокійною.

На Луганському напрямку противник здійснив кілька епізодичних збройних провокацій у районі Станиці Луганської, Старого Айдару, Золотого і Троїцького. Бойовики застосовували лише стрілецьку зброю і кулемети - фактів використання важкого озброєння не зафіксовано.

На інших рубежах оборони на Луганському напрямку (зокрема, на Бахмутській трасі) перемир'я дотримувалося у повній мірі.

Водночас підтверджується інформація про концентрацію значних сил російської армії у прикордонній зоні. Зокрема, прикордонний загін помітив на території, прилеглій до Станично-Луганського району, російську військову техніку. Уздовж кордону на відстані 2 кілометрів проїхало 10 тентованих вантажiвок "Урал".

На Донецькому напрямку залишається надзвичайно складною ситуація в районі Світлодарсько-Горлівської агломерації. Ворог обстріляв позиції військових зі 120-мм мінометів і 152-мм гармат. Під вогнем супротивника опинилися позиції військових на довгій ділянці фронту від Санжарівки до Новгородського. Унаслідок застосування такого потужного озброєння під ворожий огнонь потрапили населені пункти у ближньому тилу, а також стратегічні об'єкти інфраструктури, зокрема гребля у селищі Миронівське. Також страждають мирні жителі - вчора бойовики обстріляли Майорське, поранивши двох жінок. Їх евакуювали в Артемівськ.

У західних передмістях Донецька бої тривають у цілодобовому режимі на ділянці від Авдіївки до Мар'їнки. Епізодично бойовики проводили обстріли військових з мінометів і танків. Водночас фактів застосування артилерії з боку бойовиків на цій ділянці не зафіксовано. На південь від Донецька перемир'я зберігається.

На Маріупольському напрямку противник провів короткочасний обстріл позицій сил АТО між Комсомольським і Волновахою з танка. Крім цього, бойовики кілька разів здійснили стрілянину в Широкиному. Ці провокації мали епізодичний характер.

Учора в зоні АТО зафіксовано 8 польотів ворожих безпілотників.

Нагадаємо, протягом вчорашнього дня, 21 липня, позиції військових на Донбасі близько 80 разів обстріляли проросійські бандформування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram