ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ: важку зброю на Донбасі повністю не відведено

Спостерігачі також повідомляють про посилення боїв у районі Донецького аеропорту

ОБСЄ: важку зброю на Донбасі повністю не відведено
Фото: EPA/UPG

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ продовжують фіксувати важке озброєння в зоні проведення АТО на Донбасі.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 29 червня, передає "Радіо Свобода".

"Незважаючи на заяви з обох сторін, що відведення важкого озброєння завершене, спостерігачі СММ фіксують як його рух, так і наявність у регіонах, де за мінськими домовленостями його бути не повинно", - йдеться в повідомленні місії.

"У регіонах, підконтрольних українській стороні, СММ зафіксувала три танки Т-64, які рухалися", - повідомляють спостерігачі.

СММ ОБСЄ також відвідала три сховища відведеного озброєння на території, підконтрольній терористичної ДНР. "У двох з них воно було на місці. Щодо третього сто спостерігачів СММ спочатку попросили почекати, потім дозволили потрапити туди, але не дали дозволу на перевірку серійних номерів", - наголошується в звіті СММ.

Спостерігачі також повідомляють про посилення боїв у районі Донецького аеропорту.

Нагадаємо, чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Однак угоди повністю не виконуються. Режим припинення вогню практично щодня порушують бойовики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram