ГоловнаСуспільствоЖиття

Фельдман запросив Папу Римського Франциска в Україну

Нардеп подав Франциску проект Музею релігій у Харкові

Сьогодні Папа Римський Франциск зустрівся із засновником Київського міжконфесійного форуму, головою Українського єврейського комітету, депутатом Верховної Ради Олександром Фельдманом.

"Ми думаємо про Україну, ми молимося за Україну й українців і за розв’язання всіх проблем українців", - заявив під час зустрічі Папа Римський.

За словами Фельдмана, головною темою розмови була ситуація в Україні і можливість налагодження міжконфесійного діалогу в країні. Народний депутат подав Франциску проект Музею релігій, який планується побудувати в Харкові, і запросив Папу Римського на відкриття Музею.

"Музей релігій має стати дискусійним клубом, майданчиком для міжконфесійного діалогу, пошуку рішень актуальних питань розвитку суспільства", - розповів Фельдман.

Від імені Міжнародного благодійного фонду "Фонд Олександра Фельдмана" депутат вручив почесну нагороду "Голуб миру", виготовлену всесвітньо відомим скульптором Франком Мейслером.

Олександр Фельдман зустрівся також з кардиналом Куртом Кохом, президентом Папської ради зі сприяння християнській єдності, й обговорив питання міжконфесійного діалогу.

Нагадаємо, 6 липня в Харкові в Галереї "АВЕК" відкриється експозиція "Музей релігій", де буде представлено макети найвідоміших культових споруд усіх часів і народів, предмети мистецтва, що дають уявлення про різні релігії.

У лютому Папа Римський Франциск пообіцяв приїхати в Україну у відповідь на запрошення Президента Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram