ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери нагородили бійців "Київської Русі" за оборону шахти "Бутівка"

Бійці тримали оборону шахти 96 днів без ротації

Волонтери громадської організації "Спілка волонтерів та учасників АТО" нагородили нагрудними знаками бійців 11 окремого мотопіхотного батальйону "Київська Русь", які тримали оборону шахти "Бутівка" в Донецьку. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Нагороди отримали 65 бійців. Усі вони тримали оборону шахти 96 днів без ротації.

"Ми хотіли звернути увагу на цих хлопців. А саме - на їхню роботу не в тилу, а на передовій. Особисто я вважаю, що більшість із тих, хто героїчно тримав оборону фронту всі 96 днів, заслуговують визнання і поваги. Ми дуже хочемо подякувати рідним і близькимцих хлопців за те, що виховали справжніх воїнів. І хочемо показати, що ми дуже поважаємо їхні героїчні вчинки і їх мужність", - сказала голова організації Анастасія Довбиш.

Нагородили й одного з бійців Віктора Андрійчука, який отримав тяжке поранення і втратив руки. Зараз він перебуває у військовому госпіталі Міноборони. А також громадянина Австрії Бенжаміна (позивний "Рибаєв"), який врятував життя трьом бійцям.

За словами командира батальйону полковника Валерія Вовка, за рік участі в бойових діях на Донбасі загинули 18 їхніх людей.

"Зараз у лікарнях перебувають, починаючи з першої кампанії, близько 300 осіб, поранення (в тому числі контузію) отримали близько 100 бійців", - зазначив він. Батальйон відправляли в найгарячіші точки Донбасу: Дебальцеве, Нікішине, Чорнухине, Федорівка (Луганська область), Опитне, Авдіївка, Водяне та шахта "Бутівка" в Донецьку.

Для допомоги волонтерам:

Картка ПриватБанку: 5167 9823 0183 8733 Байдаченко Анастасія

Для переказу коштів з інших банків: Recipient's account number: 29244825509100 MFO Bank: 305299 Name of recipient: ПАТ КБ "ПриватБанк" IPN / Recipient EDRPOU: 14360570 Transfer'sdescription: для поповнення картки № 5167 9823 0183 8733, Довбиш (Байдаченко) Анастасія Вадимівна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram