ГоловнаСуспільствоПодії

Трьох осіб, затриманих міліцією зі стріляниною у центрі Києва, відпустили (оновлено)

Арсен Аваков говорив, що затримали кур'єрів

Трьох осіб, затриманих міліцією зі стріляниною у центрі Києва, відпустили (оновлено)
Фото: Виталий Мирошниченко

Трьох осіб, затриманих міліцією зі стріляниною у районі метро "Арсенальна" у Києві, відпустили.

Як повідомляє "Громадське" з посиланням на прес-секретаря МВС Артема Шевченка, одному з цих людей вручать повідомлення про підозру за непокору міліції (ч.2 ст. 342 КК України).

Також Шевченко заявив, що це рішення не залежало від міліції, оскільки справою займається прокуратура Києва.

Однак увечері прокуратура Києва поширила прес-реліз, в якому заявила, що затриманих відпустила саме міліція.

Повідомляється, що за фактом подій, що відбулися вчора біля станції метро Арсенальна, де фігуранти намагалися уникнути обшуку автомобіля і втекти з місця події, розпочато розслідування за ч. 2 ст. 342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу).

"Досудове розслідування у вказаному виробництві проводить Печерське райуправління міліції. Після доставки вищевказаних осіб до міліції слідчим відділом Печерського РУ МВС України в м. Києві протокол про затримання не складався, клопотання про застосування запобіжного заходу та повідомлення ним про підозру слідчим міліції в прокуратуру району для узгодження не вносилося", - стверджує прокуратура Києва.

Нагадаємо, вдень 10 червня біля станції метро "Арсенальна" правоохоронці відкрили вогонь по машині, у якій сиділи троє людей. Пострілами пробило колеса в автомобілі, підозрюваних затримали.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що затримані були кур'єрами конвертаційного центру, які розвозили по місту "відмиті" гроші. Затримання проводилося в рамках розслідування щодо банди, підозрюваної у розкраданні, організованому з Прайм-банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram