ГоловнаСуспільствоВійна

МВС розшукує двох бійців "Айдару" у зв'язку із захопленням хлібозаводу

Андрія Лебедя й Олександра Сінельнікова оголошено в розшук.

МВС розшукує двох бійців "Айдару" у зв'язку із захопленням хлібозаводу
Андрей Лебедь
Фото: www.youtube.com

Міліція розшукує бійців батальйону "Айдар" Андрія Лебедя, а також його співучасника Олександра Сінельнікова у зв'язку із захопленням одного з найбільших хлібозаводів на контрольованій Україною території Луганської області.

Про це свідчить відповідь начальника ГУ МВС у Луганській області Анатолія Науменка на запит голови області Геннадія Москаля. Документ Москаль оприлюднив на своєму сайті.

Фото: http://moskal.in.ua

Хлібозавод ТОВ "УКР-ВЕРЕСК" в с. Петрівка, що біля Станиці Луганської, військові зайняли в листопаді минулого року, додав Москаль. Вони привласнили готівку, що там зберігалася, вигнали з роботи більшу частину працівників і самі взялися випікати й реалізовувати хліб. При цьому вони не платили ні за енергоносії, ні податків.

"Злочинців удалося вигнати з "УКР-ВЕРЕСКу" тільки після наших вимог забезпечити нормальну роботу підприємства. За час захоплення "Айдаром" хлібозаводу завдано збитків більш ніж на 2 мільйони 400 тисяч гривень", - додав Москаль.

За його даними, ініціатори захоплення заводу - військовослужбовець "Айдару" Андрій Лебідь, а також його співучасник Олександр Сінельніков (який був так званим добровольцем, мав видану керівництвом незареєстровану зброю - автомат Калашникова, гранатомет, пістолет) зникли, їх оголошено в розшук.

Нагадаємо, Міноборони заперечувало причетність військовослужбовців ЗСУ до захоплення заводу. Батальйон "Айдар" восени 2014 року вже був підпорядкований Міноборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram