ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував голову підрозділу ДАІ Києва за хабар

Правоохоронці вилучили багатомільйонну суму грошей, елітні годинники, коштовності, вогнепальну зброю та боєприпаси.

Суд заарештував голову підрозділу ДАІ Києва за хабар
Фото: Макс Левин

Керівника столичного управління ДАІ заарештували за отримання хабара.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Сьогодні Голосіївський райсуд столиці підтримав позицію прокуратури й обрав для підполковника МВС запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 10 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

"Прокурор у суді вимагав застосувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 20 млн гривень. Значну суму грошей було визначено з урахуванням того, що "правоохоронець" отримував незаконним шляхом багатомільйонні прибутки. Сподіваюся, що й сума, визначена судом, завадить переховуванню підозрюваного від слідства", - відзначив в.о. прокурора Києва Олег Валендюк.

Нагадаємо, керівник одного з підрозділів столичної автоінспекції разом зі своїм колегою був причетний до організації злочинної схеми, реалізація якої приносила їм щотижня 200 тис. грн. Під час обшуків правоохоронці вилучили багатомільйонну суму грошей, елітні годинники, коштовності, вогнепальну зброю та боєприпаси.

Зазначимо, міністр Арсен Аваков звільнив начальника ДАІ України Сіренка.

2 квітня Аваков заявив про виявлення злочинної схеми в ДАІ Києва, в організації якої підозрюють начальника столичної автоінспекції Миколу Макаренка. Сам Макаренко втік до Білорусі, затримано його підлеглого, який відповідає за МРЕВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram