ГоловнаСуспільствоЖиття

Авіасполучення України з Білоруссю може припинитися з 29 березня (оновлено)

Білоруська авіакомпанія покладає провину на українську сторону

Авіасполучення України з Білоруссю може припинитися з 29 березня (оновлено)
Фото: belarus-news.eu

Компанія "Бєлавіа" попереджає про можливість повного припинення авіасполучення України з Білоруссю з 29 березня.

Про це заявила білоруська авіакомпанія у Facebook.

"Можливе повне припинення польотів між Білоруссю та Україною з 29.03.2015. Відповідальність лежить на українській стороні", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що станом на 17:00 27 березня 2015 року авіакомпанія "Бєлавіа" не отримала дозвіл від авіаційної влади України на виконання регулярних рейсів за маршрутом Мінськ-Київ-Мінськ.

"Напередодні сезону ІАТА "Літо-2015" (починається 29.03.2015) авіакомпанія надіслала запити на дозвіл польотів до Державіаслужби України. Відповіді немає", - йдеться в повідомленні.

Оновлено. У свою чергу в Міністерства інфраструктури України повідомили, що "Бєлавіа" отримала дозвіл на виконання семи ранкових регулярних рейсів на тиждень за маршрутом Мінськ-Київ-Мінськ.

"Згідно з міждержавними домовленостями між Києвом і Мінськом, перевізники обох країн мають можливість виконувати по 14 рейсів на тиждень. Компанія "Бєлавіа" протягом кількох років поспіль одноосібно виконувала 14 польотів на тиждень за маршрутом Мінськ-Київ-Мінськ. Українські перевізники не користувалися правом паритету. З квітня 2015 року вітчизняна авіакомпанія МАУ запланувала виконання 14 рейсів Київ-Мінськ-Київ. Але, незважаючи на запит українського перевізника, білоруською стороною було надано можливість виконувати тільки 7 рейсів, а для інших семи було запропоновано неприйнятний розклад", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

У Мінінфраструктури запевнили, що Державіаслужба готова надати всі інші необхідні дозволи білоруській стороні, але наполягає на відновленні паритету стосовно українського перевізника.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що група Wizz Air вирішила закрити компанію "Візз Ейр Україна", припинити виконання половини її рейсів, а решту віддати угорській Wizz Air.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram