ГоловнаСуспільствоПодії

На Контрактовій площі за одну ніч виріс паркан навколо скверу (ОНОВЛЕНО)

За парканом, очевидно, почалися роботи з реконструкції фонтану. Активісти побоюються будь-яких змін у сквері і чекають пояснення від місцевої влади - фонтан ремонтували 2 роки тому

У Києві в Подільському районі навколо скверу на вул. Сагайдачного з'явився незрозумілого походження паркан. Про це повідомляє Громадська варта Подолу на facebook.

"Він виник буквально за одну ніч - глухий паркан від Гостинного двору до "Сільпо", весь сквер обнесено", - розповіла LB.ua очевидиця подій, киянка Тетяна Д. За її словами, на огорожі немає жодних табличок про те, що якісь роботи проводитимуться.

Будівельники кажуть, що збираються всього лише замінити бруківку в сквері та відремонтувати фонтан. Однак активісти не розуміють, для чого захищати весь сквер. Вони побоюються, що сквер можуть переробити або знести. Слід зазначити, що реконструкція скверу на Сагайдачного проводилася 2-3 роки тому: відремонтовані фонтан, бруківка, клумби. Мета нинішніх робіт незрозуміла.

"Запам'ятайте кожне дерево! Не дай Бог, щось пропаде! Не дозволимо!" - написали представники Громадської варти на facebook, опублікувавши фото паркану та скверу всередині нього. На фото видно знята з доріжок бруківка.

"За словами людей, реконструктор - той самий, який хотів зробити у Гостиному торговий центр. Не втрачає надії", - сказала киянка. Також є версії, що роботи затіяні "для відмивання грошей".

Станом на 16:00 біля паркану зібралося близько десяти активістів, вони проломили одну із секцій огорожі з боку "Кофейбуса".

"Є частина з кіосками на Контрактовій площі, вона в жахливому стані, її чомусь ніхто не реконструює, там збираються алкоголіки. Зараз сквер - це єдине місце, де можна нормально гуляти в нашому районі. Це єдиний нормальний відремонтований сквер на Подолі", - сказала співрозмовниця LB.ua.

Робітники посилаються на розпорядження мера про роботи у сквері, зокрема, реконструкції фонтану, санкціоноване заступником Кличка Павлом Рябікіним, якого судять за можливі махінації із землею.

У цей момент активісти очікують приїзду на місце події голови райдержадміністрації та представника забудовників з роз'ясненнями.

Нагадаємо, Київрада вирішила створити сквер на місці скандальної забудови у Дніпровському районі столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram