ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє львів'ян отримали умовний термін за продаж підроблених бронежилетів

Зловмисники встигли реалізувати понад 100 "бронежилетів" в зону АТО

Двоє львів'ян отримали умовний термін за продаж підроблених бронежилетів
Фото: Макс Левин

Сихівський райсуд Львова засудив двох чоловіків до умовного тюремного терміну за продаж підробних бронежилетів в зону АТО.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Спочатку суд засудив "бізнесменів" до 2,5 років ув'язнення. Однак, враховуючи наявність малолітніх дітей у обох і визнання провини, реальне ув'язнення їм замінили на однорічний умовний термін.

Чоловіків затримали в червні минулого року під час спроби продати 53 бронежилети власнику спеціалізованої торговельної мережі. Пізніше з'ясувалося, що вони вже встигли продати близько 100 бронежилетів в зону АТО. Всі вони були вилучені, ніхто не постраждав.

Вироби були замасковані під бронежилети 5-го класу захисту української фірми "Темп 3000". Але замість спеціальної бронепластини в них була звичайна металева. Кожен "бронежилет" мав підроблений паспорт і печатки, і коштував 1600 грн за штуку.

Одного з обвинувачених - Бориса Марка - заарештували відразу після затримання. Другого - Олександра Сіростана - заплатив 95 тис. грн застави. Крім умовного терміну, зловмисників зобов'язали сплатити 131 тис. грн матеріальної шкоди і 10 тис. грн - моральної. Ще близько 25 тис. грн з них стягнули на користь держави за проведення балістичних випробувань.

Нагадаємо, у вересні 2014 року Міноборони закупило 17 тисяч неякісних бронежилетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram