ГоловнаСуспільствоПодії

Північ Луганської області залишилася без світла

ДТЕК чекає, що поломку усуне "Укренерго"

Північ Луганської області залишилася без світла
ТЭС в Счастье
Фото: Макс Левин

Жителі північної частини Луганської області залишилися без електроенергії через аварійне відключення двох високовольтних ліній з ТЕС у Щасті.

Відключення, як повідомляє прес-служба власника ТЕС компанії ДТЕК, відбулося 10 березня о 15:32. Вийшли з ладу високовольтні лінії 220 кВ "Лисичанська" і 110 кВ "Новоайдарська", що належать НЕК "Укренерго". Лінії було пошкоджено за 6 км від ТЕС. У зв'язку з пошкодженнями автоматично було відключено один з двох працюючих у цей час енергоблоків ТЕС, який ніс навантаження 102 МВт.

Зараз роботу ДТЕК Луганської ТЕС підтримує один енергоблок. Поки що він працює з навантаженням 40 МВт і видає потужність через три лінії 110 кВ на обмежену територію. На самій станції пошкоджень не було.

Електропостачання області може бути відновлено після того, як ремонтно-відновлювальна бригада НЕК "Укренерго" полагодить ЛЕП.

Ремонтно-відновлювальна бригада "Укренерго" вже виїхала на місце пошкодження.

Нагадаємо, Луганська ТЕС, розташована в місті Щастя, належить компанії ДТЕК Ріната Ахметова. Бізнесмена раніше звинувачували в тому, що він пропонував грошу "Айдару", якщо батальйон зніме охорону з ТЕС у Щасті і віддасть її бойовикам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram