ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала співробітника російських спецслужб

Розвідник прибув до Луганської області з "гуманітарним конвоєм"

СБУ затримала співробітника російських спецслужб
Архивное фото
Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпеки України затримала представника російських спецслужб, який в'їхав на територію України у складі так званого "гуманітарного конвою" для Донбасу. Про це сьогодні повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Представники російських спецслужб не припиняють спроби незаконно проникнути вглиб української території, а СБУ не перестає їх затримувати... Громадянин Російської Федерації намагався проникнути вглиб української території, але був затриманий нашими контррозвідниками спільно з добровольцями батальйону "Чернігів". Зі слів затриманого, він 18 січня переїхав до Міллерового і через "Ізварине" 19 січня прибув до Луганська на автомобілі з гуманітарною допомогою. Тобто прикриттям служила гуманітарна місія", - повідомив Лубківський.

Спочатку затриманий пояснював прибуття в Україну спробою уникнути переслідування в Росії, а потім - добровільним бажанням здатися в полон.

Затриманий також повідомив, що його однокурсник бере участь у бойових діях проти України. Свідчення затриманого документуються СБУ як докази участі російських військових у бойових діях проти України.

Нагадаємо, від початку антитерористичної операції на Донбасі загинув 1541 силовик, ще 6226 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram