ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО: під виглядом відведення бойовики перекидають озброєння до Маріуполя

Сепаратисти оголосили про взяття під контроль Павлополя і Харчовика

Штаб АТО: під виглядом відведення бойовики перекидають озброєння до Маріуполя
Фото: rusvesna.su

Спікер АТО Андрій Лисенко зазначив, що заявами про початок відведення важкого озброєння бойовики прикривають його перекидання на Маріупольський напрямок.

У зведенні, яке на брифінгу зачитав Лисенко, сказано: "Триває перекидання техніки і живої сили ворога ближче до лінії розмежування. Передусім - в Маріупольському напрямку. У Донецькому напрямку відбувається нарощування сил... біля н.п. Піски, в Луганському - Стаханов і Брянка".

Коментуючи на прохання журналістів повідомлення про те, що бойовики нібито почали відводити важке озброєння, Лисенко сказав: "Головною і єдиним умовою для початку відведення важкого озброєння є виконання першого пункту мінських угод - це припинення вогню. Проте вогонь не припинився. Під заявами про нібито початок відведення важкого озброєння бойовики здійснюють передислокацію, перегрупування своїх банд в інших напрямках".

Спікер АТО зазначив, що українська сторона не може говорити про якесь планове відведення озброєння, оскільки не спостерігає його. "Ця інформація від бойовиків і російських ЗМІ не відповідає дійсності", - цитує Лисенка "Інтерфакс-Україна".

Лисенко нагадав про готовність української сторони до початку відведення важкого озброєння.

"Українська сторона підготувала відповідні майданчики, маршрути, якими відводитимуть важку техніку, визначену в мінських угодах. Тільки-но протягом двох діб бойовики будуть дотримуватися режиму припинення вогню, це стане єдиним сигналом до початку відведення", - зазначив він.

Водночас на сепаратистському сайті "Русская весна" з'явилися фотографії бойовиків у селищах Павлопіль і Харчовик за 30 км від Маріуполя.

На початку лютого секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що Павлопіль і кілька інших населених пунктів поблизу Муріуполя взято під контроль силами АТО в результаті контрнаступу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram