ГоловнаСуспільствоЖиття

Директор "Жовтня" вважає, що справу про підпал не розкрито

Правоохоронці, можливо, розслідували справу недостатньо ретельно

Директор "Жовтня" вважає, що справу про підпал не розкрито
Фото: Макс Требухов

Правоохоронні органи провели недостатньо ретельне розслідування підпалу кінотеатру "Жовтень", не врахувавши кілька важливих доказів. Таку заяву сьогодні зробила директор кінотеатру Людмила Горделадзе, заявляє "Укрінформ".

"Аналіз матеріалів слідства свідчить про те, що відповідальні особи слідчого відділу міліції та прокуратури Подільського району міста Києва, які ведуть справу про підпал кінотеатру "Жовтень", ігнорували важливі докази, не встановили замовників, організаторів та інших співвиконавців злочину, не довели розмір заподіяної шкоди. Розслідування повною мірою не проводилося", - сказала Горделадзе.

Директор Фонду стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини Михайло Тарахкало зазначив, що для правоохоронних органів певною мірою вигідно кваліфікувати цей підпал як хуліганство.

"Якщо ж розслідувати злочин з мотивів ненависті, то це має бути глобальна робота, дуже складна, яка торкнеться великого кола осіб. Тоді мали б розслідувати мотиви цього злочину, тобто хто ці особи, чому вони вирішили зробити саме так, чи збираються вони десь, або вони беруть участь в якійсь організації, що ця організація пропагує, як вона діє та інше", - підкреслив Тарахкало.

Один із координаторів руху "Врятуй Жовтень" Сергій Щелкунов зазначив, що слідчі не взяли до уваги участь затриманих в ультраправих організаціях "Синдикат" і "Реванш" і тим самим проігнорували ідеологічну складову злочину.

Нагадаємо, 29 жовтня 2014 року у найстарішому кінотеатрі Києва - "Жовтні" - сталася пожежа, унаслідок якої будівля майже повністю вигоріла. Два дні по тому міліція затримала двох студентів, які зізналися у скоєнні підпалу. Згодом прокуратура перекваліфікувала кримінальне провадження зі "знищення майна" в "хуліганство", матеріали кримінальної справи передано в суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram