ГоловнаСуспільствоВійна

Радник Авакова: відведення військ з Дебальцевого - непопулярний, але правильний крок

Шкіряк завив, що Україна зараз захищає себе і Європу

Радник Авакова: відведення військ з Дебальцевого - непопулярний, але правильний крок
Фото: Макс Требухов

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк назвав відведення військ із Дебальцевого непопулярним, але правильним кроком.

"Те, що трапилося вчора, це правильний крок. Комусь він може здатися непопулярним, але ми вберегли воїнів", - сказав він на круглому столі в Інституті Горшеніна.

Він підкреслив, що українській армії на Дебальцівському напрямку протистояв один із найпотужніших противників, якого тільки можна було уявити.

З цієї ж причини, вважає Шкіряк, Україна сильно потребує міжнародної допомоги. "Україні мають надати високоточну зброю, тому що ми зараз захищаємо не тільки себе, а й Європу", - додав радник.

Нагадаємо, операція з виведення військових із Дебальцевого почалося вранці в середу після того, як бойовики за підтримки російських військових кинули на місто усі наявні резерви.

Увечері в середу президент Петро Порошенко повідомив, що з Дебальцевого вийшли 2475 українських військовослужбовців, при виході загинули шість військових (хоча багато волонтерів та політиків стверджують, що ця кількість дуже сильно занижена), понад 100 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram