ГоловнаСуспільствоВійна

Спостерігачі ОБСЄ в Донецьку оглянуть місце вибуху на хімзаводі

Оперативні дані СММ опублікує у звіті

Спостерігачі ОБСЄ в Донецьку оглянуть місце вибуху на хімзаводі
Архивное фото
Фото: rbc.ua

Представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вирушили в Донецьк, щоб з'ясувати причини вибуху на Донецькому казенному заводі хімічних виробів. Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на представника місії Ірину Гудиму.

"З приводу Донецька, ми знаємо про цей випадок (вибух на заводі хімічних виробів), і знаю, що планувалося, щоб команда сьогодні (у понеділок) виїхала на місце. І якщо ситуація в Донбасі дозволить, вони туди доберуться і дістануть факти? які дозволять розібратися... У нас буде оперативний звіт про це, і факти будуть подані у звіті", - повідомила Гудима.

Донецький казенний завод хімічних виробів виготовляє промислові вибухові речовини, начиняє артилерійські боєприпаси й авіаційні бомби вибуховою речовиною, утилізує непридатні боєприпаси. Після захоплення бойовиками ДНР міста на території заводу організували також склад боєприпасів.

Нагадаємо, увечері в неділю в Куйбишевському районі Донецька стався потужний вибух. За словами лідера "Правого сектору", народного депутата Дмитра Яроша, причиною потужного вибуху в Донецьку стала робота української артилерії - сили АТО знищили скупчення техніки бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram