ГоловнаСуспільствоВійна

Росія обговорить з Меркель і Олландом введення в Україну миротворців ООН

МЗС РФ не знає мирного плану Німеччини та Франції

Росія обговорить з Меркель і Олландом введення в Україну миротворців ООН
Фото: EPA/UPG

В рамках українсько-російського візиту президента Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Ангели Меркель може обговорюватися введення в Україну миротворців ООН.

Про це заявив представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

"Такі плани на експертному рівні загалом обговорювалися і обговорюються. Будемо дивитися за перебігом переговорів. Розраховуємо, що і в це питання буде внесено ясність", - цитує дипломата ТАСС.

Він також додав, що Росія не знає, з чим їдуть у Київ і Москву Олланд і Меркель, але сподівається, що ці пропозиції будуть конструктивними.

"Є план, який вони спочатку обговорять у Києві, а потім якісь свої міркування висловлять завтра в Москві. Я не знаю, який характер має цей план, але я сподіваюся, що він враховує багато пропозиції, зокрема комплексного характеру, висунуті за останні дні нашим президентом", - сказав Лукашевич.

Нагадаємо, нардеп Дмитро Тимчук 3 лютого заявив, що введення миротворчого контингенту ООН на Донбас призведе до того, що Україна позбудеться зайнятих бойовиками територій. На його думку, Росія в ООН буде блокувати будь-які формати миротворчого контингенту, в яких вона не матиме контролю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram