ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО знищили 11 танків бойовиків за останні дні

Фактично розгромлено підрозділ, який прибув із Красного Луча

Сили АТО знищили 11 танків бойовиків за останні дні
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У районі Дебальцевого сили антитерористичної операції за останні кілька днів знищили 11 танків проросійських бойовиків. Про це повідомляє народний депутат, керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Зведений танковий підрозділ супротивника із 16 танків, який прибув із району Красного Луча, після тридобових боїв фактично розгромлено - 7 танків підбито за першу добу наступу, 4 танки втрачено під час ударів української артилерії протягом наступних двох діб", - пише Тимчук.

Ще три танки бойовиків вийшли з ладу з різних причин. Тож на сьогодні від зведеного танкового підрозділу залишилися лише дві машини.

Тимчук зазначає, що під Дебальцевим російсько-терористичні війська проводять перегрупування сил, намагаючись після зриву наступу в районі Вуглегірська домогтися "корінного перелому" в подальших наступальних діях.

"У район Дебальцевського плацдарму супротивник додатково перекинув 18 танків, 23 бойові броньовані машини (ББМ), близько 55 одиниць критого вантажного автотранспорту. Перекидання сил і засобів здійснюється двома основними маршрутами: східним - через Алчевськ, Стаханов і Брянку, також західним - через Сніжне, Шахтарськ і Єнакієве", - додав Тимчук.

Нагадаємо, 3 лютого в штабі АТО заявили, що проросійські бойовики зосередили свої зусилля на Дебальцевому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram