ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти закликає бойкотувати будь-яку співпрацю з Росією

Приводом для звернення став спільний німецько-російсько-український конкурс

Міносвіти закликає бойкотувати будь-яку співпрацю з Росією
Фото: http://novostey.com

Міністерство освіти і науки України закликає українські наукові установи і самих учених бойкотувати будь-яке співробітництво з Росією. Відповідну заяву опубліковано сьогодні на сайті відомства.

Приводом для заяви став конкурс, оголошений німецької фундацією "Фолксваген". Згідно з повідомленням, мова йде про спільні німецько-російсько-українські проекти.

"Саме такий формат конкурсу в умовах тривалої російської агресії проти України викликає подив і неприйняття", - сказано в заяві МОН.

"Сьогодні, коли щодня надходять повідомлення про нові жертви серед мирних українських громадян і військових, коли озброєні і фінансовані Росією терористи щодня обстрілюють українські міста і села, коли нарощується військова присутність Росії в окупованому Криму, коли весь світ жахається від трагедій Волновахи і Маріуполя, оголошений конкурс фактично ставить в одну площину агресора і його жертву, обілює злочини російського владного режиму в очах німецької та європейської громадськості", - заявляє міністерство.

Міносвіти також вважає, що науково-технічне співробітництво України з Росією фактично неможливе. "Таку співпрацю можна відновити на міждержавному рівні тільки за умови зміни політики Кремля, відмови від підтримки тероризму, виведення російських військ з Донбасу та Криму", - сказано в заяві.

Міністерство вважає, що українські науковці, виявляючи гідність і громадянську свідомість, бойкотуватимуть оголошений тристоронній конкурс. Водночас відомство покладає великі надії на зміцнення міжнародного наукового співробітництва з країнами Євросоюзу.

Нагадаємо, через захоплення терористами ДНР і ЛНР частини територій на Донбасі, з Донецької та Луганської області довелося евакуювати близько 25 вищих навчальних закладів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram