ГоловнаСуспільствоВійна

Дебальцеве обстрілюють з різних сторін, намагаючись створити "котел", - волонтер

Зараз тривають бої у Попасній і Майорську

Дебальцеве обстрілюють з різних сторін, намагаючись створити "котел", - волонтер
Обстрелянное Дебальцево
Фото: @falconua

Терористи ведуть обстріл Дебальцевого з усіх сторін, очевидно, намагаючись створити "котел". Про це LB.ua розповіла волонтер Інна, яка допомагає бійцям в цьому районі. 

За її даними, вчора зав'язався стрілецький бій у населених пунктах Миронівський та Луганське, які знаходяться за 18,5 км від Дебальцевого.

"Сепаратисти цю лінію від Артемівська намагаються перекрити. Луганське - останній пункт перед Дебальцевим", - уточнила Інна. Зараз у Луганському спокійно, як і в самому місті Дебальцеве.

"На цю хвилину в Майорську (на північному заході від Дебальцевого) і Попасній (на півночі від Дебальцевого - ред.) - стрілецький бій, а недалеко від Попасної - танковий бій", - повідомила вона. За її словами, більшість волонтерів в ці місця вже не пускають.

За словами Інни, влада приховує реальну кількість "200-х": починаючи з 19 січня, в 80-й і 95-й бригадах - не менш як 50 військових загинули в боях за Донецький аеропорт та Дебальцеве.

Зокрема, загинули близько 20 бійців з 95-ї бригади, які добиралися на підмогу в аеропорт на автобусі, в який влучив снаряд.

Кількість поранених у районі Дебальцевого та аеропорту за минулий тиждень, за словами волонтера, обчислюється сотнями.

Інна просить небайдужих людей допомогти військовим у районі Дебальцевого.

Пожертви можна перераховувати на картку 5168 7423 1078 4149, Інна Юріївна. Із запитаннями звертатися на www.facebook.com/samooborona.vin.obl. Тел. для довідок: 0961781648, Інна.

"Спасибі всім жителям України, волонтерам і організаціям, які в такі моменти не падають духом, а намагаються всім допомогти в зоні АТО і близьким людям бійців як морально, так і матеріально", - сказала вона.

Нагадаємо, біля Луганського, у Світлодарську обстріляли з "Градів" лікарню, є жертви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram