ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Україна не домовлялася з Росією про лікування дітей із зони АТО

Росія намагається вивезти 200 українських дітей

Україна не домовлялася з Росією про лікування дітей із зони АТО
Фото: kievvlast.com.ua

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба спростовує інформацію про організацію в РФ лікування 200 українських дітей, які постраждали внаслідок збройного конфлікту. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Уповноважений президента України з прав дитини офіційно повідомляє, що не було жодних домовленостей з представниками РФ про необхідність лікування в Росії українських дітей", - повідомив Кулеба.

Омбудсмен наголосив, що представники РФ зверталися тільки із проханням про сприяння в поверненні в Україну шістьох дітей, яких батьки самостійно вивезли на лікування в РФ.

"Павло Астахов, уповноважений з прав дитини при президенті РФ, дійсно запропонував провести двосторонню зустріч на нейтральній території, в Мінську, але на нашу пропозицію попередньо окреслити коло питань для переговорів відповіді не надійшло", - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, напередодні російський дитячий омбудсмен Павло Астахов заявив, що близько двох сотень дітей, постраждалих від бойових дій в Україні, можуть передати на лікування в Росію за сприяння українського уповноваженого з прав дитини Миколи Кулеби.

Він зазначив, що як доказ того, що російська сторона має намір повернути дітей назад в Україну після лікування, Москва надала Києву докладний звіт про те, що з вивезених 48 дітей 40 повернулися, життя однієї дитини медикам врятувати не вдалося, решта дітей продовжують лікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram