ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО перерахував бої на Донбасі в понеділок

Захисникам аеропорту нададуть допомогу

Штаб АТО перерахував бої на Донбасі в понеділок
Фото: http://podrobnosti.ua/

Протягом дня ситуація в зоні АТО характеризується деяким зниженням активності бойовиків, повідомив прес-центр антитерористичної операції у зведеннях станом на 18:00.

На території Донецького аеропорту спостерігалося відносне затишшя. Разом з тим, бойовики здійснювали обстріли наших позицій навколо аеродрому - в районі Авдіївки (з міномета), Гранітного (три рази по артилерії і РСЗВ БМ-21 "Град"), Тоненького (БМ-21 "Град"), Новомихайлівки (артилерія) , а також біля Богданівки, Красногорівки і Славного (з міномета). Двічі, з артилерії і РСЗВ "Град", було обстріляно населений пункт Піски. Близько 16 години сталося руйнування перекриття нового термінала. Командуванням вжито всіх заходів з надання допомоги захисникам терміналу.

"На Дебальцевському напрямку бойовики здійснили черговий злочин проти мирних громадян. Близько 8.00 терористи завдали удару з реактивних систем "Град" по житлових будівлях міста Дебальцеве. Серед цивільних є загиблі і постраждалі, в тому числі діти. Очевидно, задовольнившись результатами, бойовики після цього особливої активності на цьому напрямку не виявляли - вони чотири рази обстріляли з мінометів і стрілецької зброї позиції українських військових поблизу населеного пункту Центральний і ще раз відкрили вогонь недалеко від Ленінського", - сказано в повідомленні.

У районі Маріуполя терористи 11 разів вели вогонь по українських військових з артилерії, мінометів, гранатометів і протитанкового ракетного комплексу. Найбільше обстрілу зазнали наші позиції в районі Миколаївки, Гнутового і Чермалика.

У Луганській області бойовики вранці п'ять разів обстріляли позиції Збройних сил під н.п. Кримське. Обстріл вівся з артилерії, мінометів і танка. Поблизу Станиці Луганської терористи відкривали вогонь з гранатомета і стрілецької зброї. У другій половині дня терористи до активних дій вдавалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram