ГоловнаСуспільствоВійна

Постраждалі під Волновахою розповіли подробиці обстрілу

Автобус був ущерть забитий людьми 

На каналі АТО в Україні в YouTube оприлюднено відео, на якому постраждалі під час обстрілу автобуса під Волновахою розповідають подробиці події.

"Що було. Значить, їдемо ми, перший же блокпост, попереду там два автобуси. Зупинилися і стоїмо. Буквально дві хвилини - вибух величезний, наш автобус сплюндровано, двері позаклинювало, вікна всі вилетіли. Мені влучило в голову, кістки перебило (на руці, - Ред.). Я не знепритомнів... (З руки, - Ред.) кров б'є", - розповів він.

Потерпілий вибрався з автобуса через вікно, військові наклали йому на руку джгут.

"Ну а в автобусі відразу зі мною хлопець, 25 років, на місці загинув, упав на мене. І відразу весь салон автобуса - людей було дуже багато, в проходах стояли, - всі лягли, 10 осіб загинули на місці. Усе в крові залито", - додав чоловік.

За його словами, вибух був один. Люди вибиралися з автобуса через вікно по драбині, яку приставив водій.

Потерпілий також повідомив, що вибух стався не в момент огляду на блокпосту - оглядали інші маршрутки, а автобус, у який влучили осколки, був лише третім у черзі.

Військові по рації викликали "швидкі" - приїхало багато машин.

Потерпілий також розповів, що автобус, котрий потрапив під обстріл, вміщає 69 осіб, проте, за його оцінками, людей у ньому було більше.

Інший потерпілий, якому осколок прошив руку, підтвердив, що автобус був заповнений ущерть. За його словами, вибухів було два чи три. Він також вибирався через вікно. Згодом двері вдалося відчинити, відразу ж потекли струмки крові з автобуса. Люди, які вибралися з нього, побігли в окоп. Цього потерпілого і ще кількох підвіз до лікарні машиною цивільний.

Нагадаємо, 13 січня бойовики обстріляли український блокпост під Волновахою, де саме стояв пасажирський автобус.

У результаті обстрілу загинули 13 осіб і 16 постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram