ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко взяв участь у святкуванні Хануки

Мер запалив останню свічку в Ханукії

Кличко взяв участь у святкуванні Хануки

Мер Києва Віталій Кличко учора, 23 грудня, взяв участь у церемонії запалення останньої свічки в Ханукії, яка відбулася в Маріїнському парку.

У вітальному слові Кличко акцентував на важливості співпраці з дружніми країнами у настільки важкий час, зокрема з Ізраїлем.

Крім мера, участь у церемонії взяли Почесний консул Ізраїлю у Західному регіоні України Олег Вишняков, Головний Равин Йонатан Маркович, голова Бюро зі зв'язків із російськомовною єврейською діаспорою "Натів" Шмуель Поліщук, а також політики, дипломати і бізнесмени з боку Ізраїлю та України.

Ханука - стародавній єврейське свято, обряд проведення якого бере свій початок з II століття до н.е. Це свято очищення Храму, прославлення та подяки. Протягом восьми днів свята прийнято запалювати свічки в Ханукії на пам'ять про диво, що сталося у дні Хануки. Щодня запалюється нова свічка, дев'ятий світильник, який називається "шамаш" (שמש, букв. "Служка"), призначений для запалювання інших свічок і запалюється у всі дні свята перед основними свічками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram