ГоловнаСуспільствоЖиття

На вихідних СБУ затримала 10 бойовиків ДНР

П'ятеро затриманих входили у незаконні збройні формування, інші співпрацювали з терористами

На вихідних СБУ затримала 10 бойовиків ДНР
Фото: sbu.gov.ua

Служба безпеки України затримала 10 бойовиків "Донецької народної республіки" з 8 по 10 листопада.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Контррозвідка Служби безпеки України протягом останніх двох днів затримала 10 учасників терористичної діяльності ДНР. П'ятеро з них безпосередньо входили в незаконні збройні формування", - сказано в повідомленні.

Затримано громадян України Г. та М. (

35 і 46 років відповідно), які під час окупації Слов'янська Донецької області чергували на блокпостах і допомагали терористам виявляти місцевих жителів, котрі засуджують дії ДНР. Затримано також 23-річного бойовика Б., місцевого жителя, який вступив у липні в групу терориста "Осавула", котра входила до бандитського угруповання "Бабая".

Ще один підозрюваний, "Топотун", після проходження військової підготовки під керівництвом російських інструкторів, охороняв один зі штабів терористів, розташований у Стрюковому Донецької області.

Співробітники СБУ також затримали 41-річного

Ч., жителя Ч. Краматорська Донецької області, який безпосередньо брав участь у збройних нападах на українських військовослужбовців.

Встановлено, що ще 5 були інформаторами, які передавали терористами дані про сили антитерористичної операції.

Читайте: Журналіст розповів, як зрадник із СБУ здав Донецький аеропорт 

Крім того, затримано 55-річного громадянина України на прізвисько "Льова", який на початку липня із власної ініціативи встановив контакти з членами одного з розвідувально-диверсійних підрозділів ДНР і передавав терористам детальну інформацію про дислокацію українських військових.

Під час затримання у підозрюваного вилучено карти міст і сіл в районі Маріуполя Донецької області з даними місць розташування блокпостів, особового складу та важкої техніки військових.

Також затримано 56-річний житель Донецької області на прізвисько "Дядя Вітя", який, за оперативними даними, збирав і передавав терористам дані про дислокацію українських військовослужбовців в районі Павлополя, Орловського та Маріуполя Донецької області.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, наприкінці жовтня СБУ затримала у Львові диверсійну групу, яка готувала теракти в місті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram