ГоловнаСуспільствоОсвіта

Луганський університет позбавить звань 98 професорів і доцентів

Під санкції потрапили педагоги, які співпрацювали з ЛНР

Луганський університет позбавить звань 98 професорів і доцентів
Фото: eutg.net

Керівництво Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка має намір позбавити вчених звань викладачів, які залишилися у захопленому бойовиками вузі в Луганську. Про це повідомляє прес-служба університету.

"Ми вважаємо, що потрібно застосовувати заходи для тих, хто погнався за посадами і "портфелями", для тих, хто робить це усвідомлено. Такі люди не просто вийшли на роботу в Луганську в стіни рідного університету, вони поділяють антиукраїнську позицію у сфері освіти і навмисно дискредитують наш евакуйований виш. Ми зараз говоримо не про простих співробітників. Ми говоримо про тих людей, хто захотів влади", - підкреслили в прес-службі ЛНУ.

При цьому у виші наголосили, що "зрадників серед викладачів виявилося значно менше, ніж хтось може подумати". Провідні професори, доктори наук і доценти залишилися працювати і викладати в евакуйованому університеті.

У вузі повідомили, що 85% педагогів продовжать навчати студентів у Старобільську.

Рішення про позбавлення звань має затвердити Вчена рада університету, засідання якої заплановано на 31 жовтня. У списку на позбавлення звань - 98 викладачів, у тому числі 11 професорів.

Нагадаємо, 1 жовтня ректор Луганського національного університету (ЛНУ) Віталій Курило заявив про домовленості з Міністерством освіти і науки України та Міністерством фінансів про відновлення фінансування вишу і його функціонування у Старобільську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram