ГоловнаСуспільствоЖиття

Харків'янин у російській військовій формі намагався підпалити банк

Затриманий зізнався, що бере участь у проросійських мітингах

Харків'янин у російській військовій формі намагався підпалити банк
Архивное фото
Фото: mvs.gov.ua

Співробітники Державної служби охорони 15 жовтня затримали жителя Харкова під час спроби підпалити відділення ПриватБанку. Про це повідомляє прес-служба МВС у Харківській області.

Згідно з повідомленням, сигналізація в приміщенні банку спрацювала о 1:22, коли двоє невідомих спробували виламати вікно відділення банку на Московському проспекті за допомогою саморобного вибухового пристрою і декількох "коктейлів Молотова".

"Під час спроби розбити вікно спрацювала охоронна сигналізація, і завдяки миттєвій реакції оперативної групи ДСО, яка прибула на місце через три хвилини, вдалося не тільки зупинити терористів, а й затримати одного з них на місці злочину", - сказано в повідомленні.

Затриманий - 25-річний житель Харкова - був одягнений у форму солдата російської армії і балаклаву. У нього вилучено пляшки із пальною сумішшю, ґноти, ніж і пневматичний пістолет.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого співробітники міліції виявили кілька вибухових пристроїв, пляшки із пальною сумішшю, а також міні-лабораторію для вирощування та виготовлення наркотичних речовин. Підозрюваний повідомив слідчих, що є активним учасником різних масових заходів і проросійських мітингів.

Особу другого підозрюваного в нападі на відділення банку вже встановили, вживають заходів його затримання.

Нагадаємо, 14 жовтня в Харкові на Марш героїв вийшли понад 5000 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram