ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія стягує війська до Криму і на кордон з Херсонською областю, - РНБО

За даними відомства, у Криму вже перебуває близько 15 тис. російських військових

Росія стягує війська до Криму і на кордон з Херсонською областю, - РНБО
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Російська Федерація продовжує концентрацію збройних сил на півночі тимчасово окупованого Криму і здійснює ротацію сил і техніки. Про це заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає "Українська правда".

За даними Лисенка, РФ передислокувала через Керченську переправу на материк частини мотострілкових та артилерійських підрозділів, які планується направити до кордону з Україною з території Ростовської області.

"Підрозділи ЗС РФ стягуються до адміністративного кордону АРК з Херсонською областю. Протягом останніх двох днів зафіксовано ротацію особового складу і техніки, які несуть службу на пунктах пропуску адміністративного кордону з АР Крим", - зазначив Лисенко.

Також спостерігається активність російських військ на Таганрозькому-Маріупольському напрямку.

"5 вересня було зафіксовано пересування російських військових колон по трасі Ростов-Таганрог і далі в бік кордону з Україною. Переважно це тентовані автомобілі "Урал" і кунги "Камаз" (у тому числі машини зв'язку та радіоелектронної боротьби), бронетехніка. Частини, які передислоковуються, належать Західному військовому округу ЗС РФ", - зазначив речник РНБО.

При цьому, відповідаючи на запитання, чи стала кількість російських військових поблизу кордону з Херсоном, чи їх кількість збільшується, Лисенко зазначив: "Там (у Криму) їх уже стільки, що далі збільшувати нікуди - за нашими даними, там перебуває 15 тисяч військових".

Як повідомлялося, бійці добровольчого батальйону "Айдар" учора після початку перемир'я потрапили в засідку російського загону спеціального призначення і загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram