ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримано автобусних рекетирів

Перевізники віддавали їм по 5-10 грн за кожного пасажира

У Києві затримано автобусних рекетирів
Фото: uanews.pp.ua

Співробітники карного розшуку спільно з полком міліції спеціального призначення затримали в Києві групу із 7 осіб, які протягом року погрожували водіям маршрутних автобусів.

Як повідомляють на сайті МВС, семеро спортсменів збирали данину переважно з власників автотранспорту і водіїв маршруток: перевізники віддавали їм по 5-10 грн за кожного пасажира, тому до вечора виручка становила кілька тисяч гривень.

"Інших легальних перевізників сюди не пускали. Їм пробивали колеса, блокували авто, розбивали камінням скло, били водіїв, погрожували їм і їхнім сім'ям розправою", - зазначено в повідомленні.

Рекетирам - від 25 до 40 років. Двоє - з Черкаської області, решта - з Чернігівської, Київської, Одеської та Вінницької.

Під час обшуку в затриманих вилучено зброю, ножі, бити, бронежилети і камуфльовану форму.

Усім зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді арешту.

Триває досудове розслідування за статтею 206 Кримінального кодексу України - "Протидія законній господарській діяльності". Затриманим загрожує до 10 років в'язниці.

За оперативною інформацією, постраждалих від цієї банди значно більше, правоохоронці просять громадян повідомляти, якщо вони стали жертвами цих зловмисників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram