ГоловнаСуспільствоЖиття

Університети Донецька планують розпочати навчальний рік 29 вересня

Інформація про захоплення ВНЗ не підтверджується

Університети міста Донецька, незважаючи на надзвичайну ситуацію, продовжують функціонувати і планують розпочати новий навчальний рік 29 вересня. Про це йдеться в повідомленні Ради ректорів Донецької області, повідомляє "Остров".

"Інформація про захоплення таких вишів як Донецький національний університет і Донецький національний технічний університет, як, утім, і про інші учбові заклади, не підтверджується. Наразі приймальні комісії вузів функціонують, але у скороченому режимі, приймаючи абітурієнтів з 9.00 до 12.00. У першій половині вересня планується провести сесію, перенесену за рішенням міністерства освіти і науки, а також - завершити прийом документів на перший курс", - йдеться в повідомленні.

Рада ректорів регіону зазначає, що обсяг держзамовлення порівняно з минулим роком не знижено і навіть підвищено з таких актуальних напрямів, як, наприклад, комп'ютерні науки. З урахуванням труднощів для певної частини абітурієнтів регіону з проходженням зовнішнього незалежного тестування, міністерство для них встановило окремий порядок вступу: іспити в першій половині вересня. У другій половині вересня проведуть зарахування на перший курс.

Наразі через перебої з роботою казначейства співробітникам ВНЗ не виплачено аванс і зарплату за липень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram