ГоловнаСуспільствоЖиття

Київському центру допомоги матерям-біженкам зі східних регіонів потрібна допомога

Потрібні дитячі речі та предмети гігієни для новонароджених

Центр реабілітації жінок з дітьми з Донецької та Луганської областей просить про допомогу для породіль та матерів з дітьми грудного віку. Про це LB.ua повідомили волонтери центру.

За даними центру, зараз у пологових будинках Києва знаходиться 3 породіллі з 4 немовлятами (в однієї мами - двійня, дітки недоношені). Більше 10 вагітних жінок, які залишили без місця проживання в зоні АТО, мають народити найближчим часом.

"Ми направляємо наших породіль у київський пологовий будинок № 7. На щастя, головний лікар нам не відмовляє (зазвичай пологові будинки приймають за пропискою, або за певний офіційний внесок до фонду медустанови – Lb.ua). Але, як ви розумієте, ті, хто звертається за допомогою, виїжджав із зони АТО практично без нічого, без грошей і звичайно без усіх тих речей, які необхідні мамі з новонародженим", - розповіла одна з координаторів центру реабілітації Ольга Рудницька.

Волонтери забезпечують жінок в пологовому будинку всім необхідним - від мила і туалетного паперу до памперсів та пелюшок з одягом. Після виписки з пологового будинку проблем у молодих мам менше не стає: потрібні предмети побуту, суміші, засоби гігієни.

Постійний список потреб такий:

- дитячі ліжечка, візочки, ванночки, стільці;

- пелюшки, білизна, одяг;

- дитячі вологі серветки, креми, ватні палички, одноразові пелюшки, памперси (одяг і памперси будь-якого віку, є діти від 0-1 року і старше);

- молоковідсмоктувачі, пляшечки, іграшки.

Також потрібні деякі медикаменти, дитячі суміші, але ці позиції краще уточнювати у волонтерів або перераховувати гроші. "Всі дитячі речі та предмети побуту можуть бути неновими, ми раді абсолютно всьому", - підкреслює Ольга Рудницька.

Одна з гострих проблем, з якою зіткнулися волонтери - розселення мам з новонародженими після виписки з пологового будинку. У гуртожитках, в яких, зазвичай, тимчасово живуть переселенці, умови часто невідповідні: по кілька людей у кімнаті, загальна кухня та санвузол. Тому в центрі особливо чекають ініціативи небайдужих киян, готових прийняти у себе матерів з немовлятами. А матеріальну допомогу та медобслуговування цим жінкам будуть і далі організовувати волонтери.

Контакти центру:

068 306 00 61

050 691 09 46

068 251 19 84

096 372 50 47

Київ, вул. Трьохсвятительська, 7 (приміщення госпіталю Майдану).

Карта ПриватБанку 4149 4377 1949 5317

Довідка. Центр створено на базі Міжнародного благодійного фонду "Реабілітаційний центр "Госпіталь Майдану". Організація займається прийомом, оздоровленням та психологічною реабілітацією жінок з малолітніми дітьми з Донецької та Луганської областей. З 5 червня на базі санаторію "Тетерів" у м. Коростишів Житомирської області організовано поселення сімей (350 осіб, мами з дітьми) із зони ведення бойових дій.

Як повідомлялося, у лікарні м. Ізюм перебувають діти зі Слов'янська без батьків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram