ГоловнаСуспільствоПодії

За три дні бойовики 44 рази порушили режим припинення вогню

Терористи продовжують стріляти в українських військових

За три дні бойовики 44 рази порушили режим припинення вогню
Владислав Селезнев
Фото: obozrevatel.com

Терористи на сході України грубо порушують умови мирного плану з урегулювання конфлікту на сході України.

Про це повідомив спікер антитерористичної операції Владислав Селезньов.

За його словами, сили АТО встановили обладнання з моніторингу та фіксації дій бойовиків.

"У режимі онлайн тривають зйомки обстрілів блокпостів та позицій, на яких дислокуються сили АТО... Наявні беззаперечні докази свідчать про грубе порушення бойовиками умов мирного плану з урегулювання конфлікту на сході України", - написав Селезньов у Facebook.

За його словами, керівництво АТО наполягає на дотриманні умов мирного плану з врегулювання ситуації на сході України. Одночасно з цим фіксує окремі випадки провокацій і злочинних дій з боку бойовиків.

"Тільки за три дні силами АТО зафіксовано 44 випадки порушення бойовиками режиму припинення вогню, з них 6 тільки за останні кілька годин. Серед них, обстріл бойовиками зі стрілецької зброї блокпоста поблизу комбікормового заводу, мінометний обстріл блокпоста українських військовослужбовців, який розташований на горі Карачун. Ведення вогню з автоматичного гранатомета АГС-17 по позиціях українських військовослужбовців на блокпосту, які дислокуються на перехресті доріг на Красний Лиман та Слов'янськ", - підкреслив спікер АТО.

Нагадаємо, 20 червня Президент Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всім силовими підрозділами, які беруть участь у АТО, з 22:00 20 червня до 10:00 27 червня.

24 червня Порошенко не виключив відміни рішення про припинення вогню та віддав наказ українським військовим без вагань відкривати вогонь у відповідь на атаки терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram