ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій і Луганській областях побільшало добровільних народних дружин

У дружини записалися понад 530 осіб

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова збільшує кількість добровільних народних дружин у Луганській і Донецькій областях.

Про це в понеділок, 26 травня, повідомляє Департамент зв'язків з громадськістю ДТЕК.

Компанія допомагає посилювати охорону громадського порядку в дев'ятьох населених пунктах Донецької та Луганської областей, де знаходяться активи компанії (Добропілля, Білицьке, Білозерське, Новодонецьк, Кіровське, Зугрес, Курахове, Червонопартизанськ і селище Ясенівське).

"Створені тут добровільні народні дружини (ДНД) з-посеред співробітників підприємств ДТЕК поповнюються новими добровольцями - зараз їх більш ніж 530 осіб. По черзі на щоденне патрулювання виходять близько 90 осіб. Кількість маршрутів патрулювання збільшено до 33", - повідомляють у ДТЕК.

В енергохолдингу також нагадують, що охорону громадського порядку дружинники здійснюють на добровільних засадах, без зброї і спільно з міліціонерами. Функція дружин - виключно охорона громадського порядку і фіксація правопорушень.

У Департаменті зв'язків із громадськістю ДТЕК нагадують, що записатися в дружини може будь-хто. На час роботи в ДНД за співробітниками зберігають робоче місце і середню заробітну плату. Дружинникам надається спецодяг - куртка і каска.

Місцеві жителі також можуть записатися в дружини. Для цього вони повинні звертатися до місцевих органів міліції. Після відповідного оформлення міліція може включати їх до складу патрульних.

Дружинники з ДТЕК патрулюють вулиці щодня з 16:00 до 22:00. Від початку діяльності ДНД (14 травня) складено 11 протоколів про порушення громадського порядку (розпивання спиртних напоїв, куріння в громадському місці тощо ). 17 травня в Зугресі (Донецька область) дружинники допомогли загасити пожежу житлового п'ятиповерхового будинку. 23 травня в Добропіллі (Донецька область) дружинники запобігли навмисному підпалу на першому поверсі житлової багатоповерхівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram