ГоловнаСуспільствоЖиття

На сході та півдні України від насильства загинули 127 осіб, - ООН

Якщо ситуація погіршуватиметься, число внутрішньо переміщених осіб у країні різко зросте

На сході та півдні України від насильства загинули 127 осіб, - ООН
Фото: Макс Левин

Унаслідок хвилі насильства на півдні та сході України загинули 127 осіб.

Про це заявив помічник Генерального секретаря ООН Іван Шимонович, представляючи Радбезу ООН щомісячний звіт про ситуацію з правами людини в країні, повідомляє Радіо ООН. "У країні постійно відбуваються незаконні затримання та викрадення людей, передусім це стосується журналістів і членів виборчих комісій. Проводити вибори за таких умов на сході країни буде, звичайно, дуже складно", - заявив Шимонович, який нещодавно повернувся з України.

Шимонович також заявив про зростання злочинності у східних районах і про порушення соціальних та економічних прав. Якщо ситуація буде, як і раніше, погіршуватися, наголосив помічник Генсека, число внутрішньо переміщених осіб у країні різко зросте.

Відповідаючи на запитання одного з журналістів про події в Одесі, Шимонович заявив про низку розслідувань, які проводять зараз у цій справі. Він підтвердив, що кількість загиблих в Одесі становила 48 осіб, 6 з них були проукраїнськими активістами, решта - опозиціонерами. Коктейлі Молотова, які могли стати причиною пожежі в Будинку профспілок, кидали один в одного представники обох сторін, наголосив Шимонович.

Раніше члени Радбезу ООН не підтримали пропозицію Москви звернутися до Генсека організації Пан Гі Муна з проханням про незалежне розслідування трагедії в Одесі 2 травня.

Як повідомляли, 21 травня Радбез ООН провів закрите засідання щодо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram