ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони попросить у НАТО спорядження для АТО

Україна хоче отримати бронежилети, прилади нічного бачення, тепловізорні камери та іншу спецтехніку

Міноборони попросить у НАТО спорядження для АТО
Фото: job-sbu.org

Засідання з фахівцями країн НАТО, на якому йтиметься, зокрема, про поставку в Україну спецобладнання для Збройних сил, планує провести у понеділок Міноборони України.

Про це поінформував перший заступник міністра оборони Богдан Буца на брифінгу, повідомляє "Укринформ".

"Ми проводимо роботу з військовими аташе європейських країн. У понеділок відбудеться засідання з групою фахівців з питань логістики з країн НАТО. Зазвичай, вони поки ще готові надавати допомогу, яка стосується не засобів ураження. І ми їм направили наші пропозиції стосовно того, що ми хочемо отримати: тобто бронежилети, прилади нічного бачення, тепловізорні камери, іншу спецтехніку, на поставку якої потрібні дозволи цих країн", - зазначив Буца.

За його словами, з Францією вже є попередня домовленість. "Таку роботу ми ведемо, зокрема, знайшли підтримку у Франції. І на засіданні це питання буде стояти", - додав перший заступник міністра оборони.

Він уточнив при цьому, що таке спорядження виготовляється в країнах Європи, у Росії, Білорусі. В Україні воно практично не виробляється, а те, що є, устаріло і не дає можливості у рівних умовах протистояти терористам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram