ГоловнаСуспільствоПодії

У Маріуполі сепаратисти готуються до нової атаки

Міськрада залишається під контролем сепаратистів

У Маріуполі сепаратисти готуються до нової атаки
Фото: 0629.com.ua

Сепаратисти, які контролюють міськраду Маріуполя, обговорюють, як будуть відбивати наступну атаку українських військових.

Про це повідомляє Insider.

За інформацією видання, до сепаратистів підходять представники місцевого населення, які готові приєднатися, але вимагають, щоб їм видали зброю.

Сепаратисти кажуть, що зараз дати не можуть - зброю підвезуть пізніше.

Також з розмови кореспондент почув, що зараз сепаратисти проводять переговори з представниками СБУ стосовно способів вирішення конфлікту.

Міськрада залишається під контролем сепаратистів. Сама будівля дуже обгоріла під час пожежі. Навколо все ще димлять шини, з яких складається барикада. Там же стоїть захоплений вчора БДМ з прапором Донецької республіки.

Центр Маріуполя заблокований сепаратистами, усюди викладені невисокі барикади з шин. Маршрутки ходять частково, окрім центру.

В цілому обстановка в місті відносно спокійна.

Як зазначає видання, у місті є багато тих, хто співчуває сепаратистам. Завдяки пропаганді російських ЗМІ люди впевнені, що вчора українська армія розстрілювала мирних людей та давила їх танками.

Нагадаємо, в Маріуполі у міському управлінні міліції 9 травня сталася сутичка між співробітниками правоохоронних органів та ополченцями.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв , що 9 травня під час АТО в Маріуполі вбито близько 20 терористів,чотирьох взяли в полон. Втрати серед співробітників МВС - одну людину вбито, п'ятеро - поранені.

У прес-службі Донецької облдержадміністрації повідомили, що 7 людей загинули та 39 доставлені з вогнепальними пораненнями до лікарень  Маріуполя станом на 20:00 п'ятниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram